Növekvő kisugárzás? De hogyan?

 

Mit gondolsz tudatosan létezel a hétköznapjaidban, vagy csak reflexszerűen reagálsz a környezeti változásokra? Mikor érezted meg például a maga teljességében a kézujjaidban, lábujjaidban, vagy esetleg az ajkaidban áramló bizsergő életet? Minek is? Kérdezheted …
Mert ennyi is elég ahhoz, hogy teljesebb, boldogabb életet élj! Érdemes tenned egy próbát…

Nézzük a részleteket:

A végtelen tér, tudat, amiből te is létezel, sokszor csak felszínesen birtokolja a testet az elme monopol működése miatt. Az elméd, programozottsága révén, automatikusan irányítja a test működését, reakcióit, kommunikációját. Na nem bonyolítom, a lényeg, hogy nem gondolkodsz azon, hogyan ülj le, hogyan egyél, vagy adott esetben egy szituációra hogyan reagálj. Minden történik magától. Ha megállsz egy pillanatra és elgondolkodsz reakcióid hátterén, könnyen rájöhetsz, hogy nem sok tudatos döntés volt benne. Ezt nevezik TUDATTALAN LÉTEZÉSNEK. A tudattalan élet mindig alacsonyabb életenergiát jelent, illetve olyat is hallhattál, hogy alacsonyabb tudatszint jellemzi. Alacsonyabb a rezgésed, ha így tetszik. J Ilyenkor hamarabb megbetegszel, gyakoribbak a kínzó testi tünetek, pszichoszomatikus panaszok, függőségek.

Mit tehetsz?

Válaszd a TUDATOS LÉTEZÉST! Vagy legalábbis minél többször állítsd meg tudattalan reakcióid folyamát és figyeld működésedet. Reagálj másként, mint eddig! Cselekedj másként, mint eddig!

A tudatos létezés fárasztó dolog, legalábbis kezdetben. Olyan, mintha a tenger hullámainak állnál ellen. Ilyenkor agyad lényegesen nagyon százalékát használod, (nem csak 10%-ot, mint egyébként), ami energiát igényel. Nade tudatos jelenlétben érkezik is az életenergia! Bőségesen!

Ha koncentráltabban áramlik az életerő a testben, akkor tudatszinted emelkedik, magasabb lesz a rezgésed (ez mind ugyanaz) és megnő a kisugárzásod mások szemében! Vonzóbbnak látnak majd.
Kitartással és önuralommal hatalmas lehetőségeid vannak tehát az életben.

Íme néhány tipp A TUDATOS JELENLÉT gyakorlására:
(a rezgésszinted emelésére, ha így hangzatosabb)

–          Amikor csak tudod, állítsd meg gondolataid tudattalan folyamát és kezd el figyelni a légzésed. Akár autóvezetés közben, evés közben, tusolás közben. Bármikor. És már fel is sóhajtottál.

–          Figyeld a kommunikációdat és vedd észre, mikor gondolkodás nélkül reagálsz valamire. Amint megállsz néhány másodpercre, míg mondjuk a légzésed is észreveszed, máris szeretettel telibb lesz a reakciód is. Figyeld meg hadaró, védekező, mentegetőző társaid, ők minden bizonnyal elméből, reflexszerűen, tudattalanul beszélnek. J

–          Változtasd meg a testtartásod ülés, vagy járás közben és élvezd a tüdőbe tóduló levegőt! És életerőt …

–          Változtasd meg a testtartásod negatív érzéseid közben és megtapasztalod, hogy az érzés is megszűnik!

–          Akár minden nap szánj magadra néhány percet, amikor kényelmesen leülsz, elcsendesedsz. Ilyenkor a telefon is néma. Csak üldögélj és figyeld, ahogy lélegzel és minden kilégzéssel lazíts. Majd kezd el érzékelni a lábujjaid. Csak érezd, anélkül, hogy minősítenéd, jelzővel illetnéd. Amint észreveszed, hogy agyalsz az érzeten, csak ÉREZZ!
Majd haladj a kézfejedre, kézujjaidra.
Majd az ajkaidra. Csak érezd!
Megállhatsz bárhol, ahol csak szeretnél.  Végül érzékeld az egész testet egyetlen hatalmas belső erőtérként. Érezd benne az áramló, bizsergető életerőt miközben végtelenül áramlik a légzés.
És már töltekezel is …

A változáshoz cselekvésre van szükség. Gondolkodni nem elég rajta. Ha elfáradnál, pihenj és folytasd tovább egy későbbi időpontban, vagy másnap. Minden nap iktass be tudatos jelenlétet és megváltozik az életed.

Tovább a kineziológia oldalra. Tovább a családállítás oldalra. Tovább a jóga oldalra.

Facebook oldalamat itt találod.

Forrai Anna kineziológus, családállító facilitátor