Immáron hatodik éve tartok kineziológiai konzultációkat, mely során számos emberrel találkoztam már az élet szerteágazó problémaköreivel. Régóta fogalmazódik bennem, hogy összegzem, mikor is van értelme a kineziológiai munkának. Mert nem mindig van értelme … sajnos. Nélküled, a te együttműködésed nélkül, hosszútávú változást nem várható.

 Íme néhány nagyon fontos “feltétel”, hogy az életed az általad elvárt mederbe terelődjön:

— El kell tudnod fogadni azt, hogy ide jutottál az az eddigi döntéseid és gondolkozásod következménye is. Ha továbbra is ragaszkodsz az elavult nézeteidhez, ne várj változást. Tegyél magadért a panaszkodás és a mutogatás helyett.

— Ha nem vállalsz felelősséget önmagadaért és az életedért, senki nem fog tudni segíteni neked.

— A változást magad miatt akard, ne megfelelésből (mert a feleséged, anyukád szeretné…).

Becsüld és értékeld a személyes konzultáció lehetőségét (bárhová is vezet utad). Szedd össze a céljaid és gondolataid, hogy a lehető legtöbbet kihozhasd az adott alkalomból. Légy őszinte a segítőddel és elsősorban magaddal.

Engedd el az elvárásaidat! Ne varázslót keress, aki átvarázsolja az életed. A varázslat a te nyitottságod okán jön létre a segítő közreműködésével. A kapott információkat használd, építsd be az életedbe. Csak Te lehetsz a saját életed varázslója, mert akit keresel benned van.

— Hidd el, hogy társteremtője vagy az életednek, nem pedig elszenvedője.

Ne kapaszkodj a múltba, az elmúlt. A múltba kapaszkodás depresszióssá tehet és még öregebbé is. 🙂

— Ha gyógyulásra vársz, de nem vagy hajlandó változtatni és tenni érte, nincs értelme a konzultációnak.

— Légy türelmes és alázatos. Rengeteg szokás, gondolat, hiedelem vezetett a jelenlegi állapotodig. Évek, évtizedek “rossz” beidegződését formálod újjá, mikor elindulsz az úton.

— Tudd meghallani az igazságot és őszinteséget, valamint az építő jellegű kritikát.

— Ne várd el, hogy a segítő mondja meg helyetted, hogy mit csinálj, mit gondolj. A lehető legnagyobb vétket követné el ellened. Az érzelmi oldásnak, így a kineziológiai oldásnak is az a célja, hogy a döntéseden lévő stresszt minimalizálja, hogy hallgatni tudj a szívedre és merj cselekedni.

— Az életben minden és mindenki a TE segítségedre van. Ha ezt megérted, bárhová is fordulsz útmutatásért, gőzerővel loholsz majd a céljaid felé. Keresd azt a mondatot, hangulatot, érzést ami továbblendít, bármivel, bárkivel is találkozol. Fogd fel az életed egy játékként, amelyben minden élethelyzet a TE fejlődésedet szolgálja.

Nincs olyan, hogy valami, vagy valaki nem segített neked, nem volt hatásos egy módszer. Maximum az előítéleteid, berögződéseid vakká tettek. Bármi, ami kicsit is hozzásegít ahhoz, hogy időt tölts önmagaddal, mindig hozzáad az életedhez, akár egy kineziológiai oldás.

Tovább a kineziológia oldalra.

Facebook-on itt vagyok