Kicsoda Forrai Anna?

Egy boszorkány? Modernkori kuruzsló? Pszichológus? Az emberi érzelmek hazárdírozója? Egyik sem. Forrai Anna egy kineziológus és jógaoktató, aki megélt tapasztalatait is felhasználva, nyitott szívvel és tudatosan figyel a hozzáfordulókra. Ebben rejlik sikere titka.

Mindennek a szülő az oka? Nem feltétlenül …

Anna nem kézrátétellel gyógyító mágus, bár az érintésnek is komoly szerepe van munkájában. Kineziológus és jógaoktató, aki szerint az ember múltjában is keresendő annak oka, hogy például miért nem jön a várva várt baba, miért keveredhet valaki újra és újra rosszul működő párkapcsolatba, miért alakul ki ismételten a petefészken belüli ciszta.

A fel nem dolgozott, meg nem értett múlt, a különböző érzelmi traumák vetületeként jelentkezhet a testi tünetek sokfélesége. Sokaknál olyan érzelmi blokkok alakulnak ki, amelyek miatt képtelen egészséges, kiegyensúlyozott életet élni. Ki gondolná, hogy e blokkok éppen a szülőkkel, vagy a felmenőkkel is kapcsolatosak lehetnek? Sőt, úgynevezett sorsösszefonódás révén előfordulhat az is, hogy egy családtag egy elődje életét éli és nem a sajátját. Hihetetlen, igaz?

Anna saját bőrén tapasztalta meg, milyen fiatalon fulladásos pánikbetegséggel élni, mindentől szorongani, rettegni. Pszichiáterhez, majd kineziológushoz fordult. Az utóbbi segített rajta: megváltozott az élete, visszatalált régi önmagához. Jógázni kezdett és tudatosan „dolgozott” saját énjén. Rájött, ha nem fordít elég időt gondolatai, érzelmei és cselekedetei megértésére, elveszíti a kapcsolatot önmagával és újra elsodorhatják a negatív érzelmi hullámok.
Kislánya születése után megélt depressziója erősítette meg abban, hogy nem lehet tudatosság nélkül kiegyensúlyozott életet élni. Azóta élete része az önismeret gyakorlása.

Ma már saját válságaiból kikerülve inspirálódik mások megsegítésére, miközben arra törekszik, hogy a hozzáfordulót egyenrangú félként kezelje. Ez munkájának az alapja is.

Miért pont a kineziológia?

Ez az alternatív, holisztikus jellegű, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő, egészségvédő és -megőrző módszer helyreállítja a test energetikai egyensúlyát, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát. A jelenbéli és múltban megélt
problémákból kialakult blokkokat oldja fel, melyhez speciális kineziológiai korrekciókat is használ.

Anna egy-egy beszélgetés alkalmával egyszerre dolgozik a test, a szellem és a lélek összhangján és az agy összehangolt működésén. Az eredmény egy sokkal nyitottabb, boldogabb, elfogadóbb és egészségesebb, tudatosabb élet lesz. Ez Forrai Anna által is alkalmazott One Brain kineziológiai ág alapja.

Kinek jó a kineziológia?

Aki fél,szorong, betegségtől szenved, önértékelési problémái vannak, képtelen megszabadulni romboló szenvedélyeitől, emberi, kapcsolati gondokkal küzd, nem tudja kreativitását kibontakoztatni, céljait megvalósítani.
Beilleszkedési zavarai vannak, tanulásában nehezített, krízis helyzetben van, kommunikációs gondokkal, munkahelyi bajokkal küzd, vagy éppen vitalitását szeretné növelni. Gyermekeken is segíthet például beszoktatási, leválási,
viselkedési, vagy iskolai problémák esetén.

Gyanús lehet, hogy ennyi gondban-bajban gyógyír lehet e tudomány, pedig a valóság az, hogy ennél még jóval több esetben is bevethető. De a puding próbája az evés…

Kísérő az úton

– „Nem az a cél, hogy a kliens helyett találjam ki, hogyan éljen ezután, milyen utat válasszon magának. Szeretném, ha nem függne tőlem, hanem az itt kapott információkkal, a blokkoldással ereje tudatára ébredve, egy idő után önállóan venné kézbe az életét. Az érzelmi oldások rendkívül hatékonyak, ha a kliens maga is megérti életének összefüggéseit. A módszer azonban enélkül is működik. Munkám során a megértésre és az elfogadásra törekszem, mert ennek következtében kibontakozhat a szeretet mindent átható, gyógyító ereje is. Cselekedeteink gyakori mozgatórugója ugyanis a szeretet koldulása. Gyakran feladjuk önmagunkat némi szeretetcseppért és elfogadásért cserébe.” – állapítja meg Forrai Anna. 

Felébreszti a szunnyadó energiát

Fontos, hogy maga a kineziológus is tisztában legyen azokkal az értékekkel, amelyek felé kliensét terelgeti. Anna szerint alapfeltétel, hogy a kineziológus szeressen élni, bízzon a gondviselésben és abban, hogy minden, amit a
világunkban megélünk, a mi érdekünket szolgálja. Nincs büntetés, nincs retorzió.
A negatív érzelmek, tapasztalatok összehasonlítási alapot adnak és egyfajta útjelzők, hogy ráleljünk célunkra és elkezdjük annak megvalósítását. Meg kell értenünk, hogy negatívtulajdonságaink, tapasztalataink, érzelmeink minden egészséges személyiség részei, melynek elfogadásával alakul ki mások iránt érzett empátiánk is.

„Amint megértem és elfogadom emberi megnyilvánulásomat, úgy ébred fel bennem az isteni életerő.” – magyarázza Anna.

Végül feloldódik a blokk

Változó, kinek hány oldásra van szüksége: valaki már eggyel is boldogul, van, amikor 3-4, vagy több alkalomra is szükség van. Az oldások között átlagban egy hónap telik el. Minden oldás egyfajta lámpagyújtás, mely során fény derül a tudatalattiban tárolt fogadalmakra, eskükre, igazságokra, melyek akadályozták a kliens életének kiteljesedését.

Az oldódás természetes velejárója lehet a verejtékezés, pisilési inger, ásítás, a könnyek, vagy akár a kacagás is. Egy ilyen alkalommal minden megengedett.

Forrai Anna hangsúlyozza: az orvosi diagnózis fontossága egyes esetekben (például testi tüneteknél, vagy viselkedési zavarnál) létfontosságú. A diagnózis ismeretében a kineziológia tökéletesen kiegészítheti és felgyorsíthatja a gyógyulást. Önmagunk megismerése, megértése és elfogadása vezet el oda, hogy elengedve a megfeleléseket, kibontakozzon valódi énünk a világban.Ennek megnyilatkozása pedig nem csak bennünket gyógyít, hanem környezetünkre is
áldásos hatással van.

Anna végső tanácsa pedig: „Ha tenni akarunk a világért és szeretteinkért, kezdjük önmagunk megismerésével és kibontakoztatásával. Saját fényünk beragyogja majd környezetünket is.”

írta: N.M.

 

 

Tovább a kineziológia oldalra

Tovább a facebook csoportba