Azt gondolom, hogy minden ember rendelkezik korlátozó hiedelmekkel. Olyan „igazságokkal” a fejében, ami tökéletesen megakadályozza őt abban, hogy önmegvalósított, felszabadult életet élhessen. A fel nem dolgozott, elfojtott érzelmek pedig csak hab a tortán.

A jó hír az, hogy napjainkban olyan kort élünk, amikor rengeteg lehetőség van ezek oldására. A kulcs minden esetben a TE figyelmed, elfogadásod és szereteted áramoltatása önmagad felé.

Amiket itt megosztok veletek, az mind a saját felelősségvállalásra ösztökél és arra, hogy tudd, Te magad is képes vagy jobbá tenni az életed. Egyik ilyen lehetőség a jelenben a tudatos választás lehetősége. A másik pedig egy tudatos belső utazásra invitál önmagadba.

egy nő befelé figyel

 

A TUDATOS VÁLASZTÁS LEHETŐSÉGE A JELENBEN MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ

Azok, akik már komolyabb belső erővel rendelkeznek az is elég, ha felismerik, tudatosítják ezeket az ún. hiteket, hitrendszereket. Amikor ugyanis egy korlátunk, félelmünk, korlátozó hitünk felszínre kerül, már lehetőségünk van tudatos döntést hozni egy ismétlődő kellemetlen szituációban. Csinálhatunk mindent úgy, mint régen és akkor mindig ugyanazt tapasztaljuk, vagy kezünkbe vesszük sorsunkat és merünk egy új utat, egy másik reakciót választani. Érdemes észben tartani, hogy ahol most vagyunk azt eddig döntéseink, cselekedeteink következménye. Ha változást szeretnénk, akkor a cél ismeretében mernünk kell új választásokat hozni, melyek természetesen már egészen más végkimenetelt tartogatnak számunkra. Lehet, hogy fájni fog, vagy kudarcot vallunk? És akkor mi van? Merj hű lenni önmagadhoz, különben hogyan lenne bárki is az hozzád? A fájdalomtól és kudarctól félve sokan élnek középszerű és langyos életet és már azt sem tudják, hogy mi hozna számukra igazi szenvedélyt, vagy boldogságot. De legalább nem fáj, mondják. Hm, dehogynem. A lemondás is fáj, csak már elfogadták. Ez az ún. „tanult tehetetlenség”. Minden új, szeretettel teli választás a jelenben oldja régi berögződéseinket, hiedelmeinket.

 

A TUDATOS BELSŐ UTAZÁS CSODÁJA: MINDEN VÁLASZ BENNED VAN

Egy másik lehetőség blokkjaink, problémáink gyökerének oldására az önreflexió, vagyis a befelé figyelés, megengedés, majd az elfogadó szeretet beintegrálása az adott jelenbeli, vagy akár múltbeli énünk számára. A „módszer” egyik alapja, hogy az agy nem tesz különbséget a valós, vagy elképzelt élmények között. Pontosan ugyanolyan érzelmi reakciót, illetve kémiai folyamatokat indít el a testben egy elképzelt esemény, mint egy megélt. Ennek tudatában egy megélt történet negatív érzelmi stressze szuperül átírható pozitív érzelmi töltésűvé, ami meghatározza jövőbeni döntéseinket, cselekedeteinket, tapasztalatainkat ezután. A másik fontos tényező pedig: minden belülről indul el. Ha már magamban őszintén meg tudok élni egy vágyott állapotot önmagam felé, akkor az ezután a külvilágomban is megjelenik majd.

Nézzünk egy példát. Tegyük fel, hogy párkapcsolati problémáid vannak és már nagyon szeretnél egy boldog, viszontszerelmen alapuló, felszabadult, örömteli (ecetera … 🙂 ) szerelmi kapcsolatot. A „gyógyulás” kulcsa az ezzel kapcsolatos érzelmek felszabadítása, megengedése, ezáltal oldása.

  • Hunyd be a szemed és figyeld meg az ideális párkapcsolat fogalmára keletkező érzelmeidet, testérzeteidet, akár gondolataidat. Nyugodtan meg is fogalmazhatod őket. A lényeg, hogy engedd meg, hogy átjárjanak, háríts el minden akadályt a tudatodban és a testedben ennek érdekében. Akár lásd, ahogy minden kilégzéssel megengeded, hogy kioldódjanak lényedből az ideális párkapcsolat kapcsán megtapasztalt (egyébként eddig elfojtott) érzelmeid. A lényeg, hogy nyílj ki, engedd át magadon őket.

  • Ezután kérdezd meg magadtól, hogy mire van szükségem itt és most, hogy szeretve és elfogadva érezzem magam? Bármilyen választ is kapsz, teljes elfogadással csak add meg magadnak képzeletben, bárhogyan is képeződik le a fejedben ez a jelenet. Például a válasz az, hogy elismerésre van szükséged. Akkor kezd el mondani magadnak, hogy elismerlek és elfogadlak téged olyannak, amilyen vagy és érezd is ezt itt és most. Lásd magad előtt önmagad és megbecsülve tekints rá. Akár megfoghatod a kezét és mondhatod neki, hogy elismerlek téged olyannak, amilyen vagy és szíved minden szeretetével tedd is meg ezt felé. Folytasd addig, amikor képesek vagytok arra mindketten (fura tudom, hogy te és önmagad), hogy szeretetben megöleljétek egymást és váljatok eggyé. Olvaszd be a szívedbe.

  • Ha még nem vagy nagyon elfáradva kérdezd meg magadtól, hogy mi a legkorábbi, vagy legintenzívebb negatív élményem a múltamban, ami gyógyulásra vár annak érdekében, hogy ideális párkapcsolatom legyen? És kérlek ne írd felül, ami előjön. Lehet, hogy egy kisgyermekkori élmény lesz, amikor egy osztálytársad összefirkálta a füzeted, vagy egy korábbi párkapcsolatodat fogod viszontlátni magadban. A lényeg, hogy fogadd el, ami feljön és merülj bele a szituációba. Engedd meg az ott tapasztalt érzelmeidet, érzéseidet. Legyen ez a célod, hogy minden érzelmet és elfojtott érzést szélnek eresztesz. Érezd, engedd, érezd, engedd. Kérdezd meg akkori éned, hogy mire van szüksége, hogy szeretve és elfogadva érezze magát? És add meg neki. Figyelj rá. Érintsd, méltányold, hallgasd meg, táncolj vele. Akármi is az, ami beugrik, tedd meg neki ott bent a képzeletedben. Merülj bele az ezzel kapcsolatos pozitív érzelmekbe és hagyd, hogy átjárjon. Folytasd addig, míg akkor önmagad teljes elfogadással be nem tudod olvasztani a szívedbe.

  • Végül figyeld meg magad ismét, hogy az ideális párkapcsolat fogalmára miként reagálsz, érzel. Biztosan fogsz változást tapasztalni, mégpedig pozitív irányban. Ha pedig hiányérzeted van, akkor csak engedd meg a felbukkanó érzelmet akkor és ott a jelenben. Aztán pedig legközelebb, akár ismét kelj útra önmagadba, teljes elfogadással.

Engedd el, hogy az ideális élethez bonyolult terápiákra, eszközökre, módszerekre van szükség. Amint ráérzel önmagad ízére, kezedbe veszed az életed.

 

Rólam itt olvashatsz.

Szakmai facebook oldalam itt.

Tovább a kineziológia oldalra

Tovább a családállítás oldalra