Ahogyan eddig gondolkodtál, éreztél és ebből eredően amilyen döntéseket hoztál, annak az az eredménye, ahogyan most élsz. Logikus tehát, ha változtatni szeretnél, változtatnod érdemes az életről alkotott elképzeléseiden, gondolataidon és viselkedési mechanizmusaidon, mert ennek köszönhetően más döntéseket is hozol majd. Ha továbbra is ugyanúgy gondolkodsz, érzel a világról és ugyanolyan reakciókat is vált ki benned egy élethelyzet, semmi nem fog változni. Ha eltérő eredményeket szeretnél, eltérő reakciók szükségesek, melyek a felelős gondolatokban és érzésekben fogannak.

Logikusnak hat ez a felismerés, mégsem olyan egyszerű.

Miért olyan nehéz változtatni érzelmeinken alapuló reakcióinkon?

Mert imádunk tocsogni a már megszokott érzelmeinkben, mégha az az aggodalom, vagy a düh is akár. Agyunk minden gondolatra kémiai anyagokat bocsát ki, melyek érzelmek formájában tapasztalhatók a testben. Ezen kémiai anyagok ugyanúgy függést váltanak ki, mint a kábítószer. Ha ugyanolyanok a gondolataink, ugyanazok az érzelmek is társulnak hozzá, melyek ugyanazokkal a kémiai vegyületekkel árasztják el a testet. Minél hosszabb ideje áll fenn ez az állapot, annál inkább hozzá vagyunk szokva az érzelemhez és annál nehezebb kilépni belőle.

Miért fontos ez? Hogy tudd eleinte ez nem egyszerű. De attól még, hogy valami nem egyszerű miért kellene feladni, nemigaz?

Hogyan legyél tudatosabb, hogy azonnal elkezdődjön a változás az életedben?

  • Először is vedd észre micsoda kielégülést okoz a harag, a düh, a sajnálat, vagy akár az irigység gondolata és érzése benned. Ha be mered ezt vallani magadnak, már nagy lépést tettél a változás felé. – Ha beismerted, hogy jó szenvedni, ébredj rá arra is, hogy függővé váltál tőle. Ha függő vagy tőle, rendszerint olyan tapasztalatokat hívsz be az életedbe a döntéseid és figyelmed által, melyek során ismét megtapasztalhatod majd azokat. Megint jó lesz uszikálni a dühben, haragban, gőgben. Ördögi kör.

  • Döntsd el, hogy véget vetsz ennek. Vegyél egy nagy levegőt és állítsd meg a gondolataid áradatát, melyek újra ugyanahhoz a negatív érzéshez terelnek. REAGÁLJ MÁSKÉPP, mint eddig! Figyeld meg az öntudatlan belehuppanásodat a „kielégülésbe” és nyisd ki a szemed! Ha már észrevetted, meg is állítottad a folyamatot.

  • Merd kimondani: „Rendben van.” „Elismerem, hogy a te nézőpontod is helyes.” „Beismerem, hogy provokáltam, hogy kielégüljek”. (magadban is beismerheted 🙂 ) Egyszerűen csak reagálj másként újra és újra. Végül kibillensz a régi kerékvágásból. – És ami még fontos. Ne gondold, hogyha a cselekedeteid megváltoznak (mondjuk álvigyort öltesz) az elegendő. A fejedben ugyanúgy zakatolnak a provokáló gondolatok és ugyanúgy élvezkedik a test. Semmi nem fog változni. Ugyanazok maradnak az emberi kapcsolataid és körülményeid. Tudd kimondani, hogy állj. Tocsogok. Megállítom. Nagy levegő.

Hidd el, ha energiát fektetsz magadba, a belső világodba, minden megváltozik körülötted. Vedd észre emberi esendőségedet, játszmáidat, függéseidet. Ne tocsogj a régi gondolataidban. Sóhajts fel és és vedd tudomásul, ez voltam eddig. Ez az önszeretet. A gondolat és az érzés kormányzása a kulcs.

Neville Goddard: „Az érzés korlátozása nem annak elfojtását jelenti, hanem az egyén önfegyelmét.” „Amit nem akarsz, hogy megtörténjen veled, azt ne érezd át újra és újra, hogy megtörtént.”

foto: dreamstime.com

 

Facebook oldal katt ide.

Bemutatkozásomért kadd ide.

Tovább a kineziológia oldalra itt.